Reduceri!

Bucătăria Românească de la 1841 până astăzi

20,00 lei

SKU: 9786068403373 Categorii: ,

Descriere

Cartea de față îți dorește a fi o călătorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumină gastronomia neaoșă românească, cu rețete străvechi, desprinse din caietele prăfuite ale bunicilor, pentru că în final să încheie această incursiune cu delicioase rețete ale bucătăriei moderne, în care regăsim influențele internaționale. Pelerinajul culinar prin cele opt zone ale țării (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia și Oltenia) dezvăluie arta gătitului simplu, tradițional, bazat pe recoltele pământului și produsele obținute cu munca în propria gospodărie, dar mesteșugite cu farmec pitoresc, și învăluite de misterul tradițiilor vechi. Volumul prezintă o bucătarie savuroasă, de cele mai multe ori cu aroma istorică, reunind rețete din toate colțurile țării, structurate pe capitole în Aperitive și Gustări, Supe, Ciorbe și Borșuri, Feluri principale, Garnituri, Sosuri și Deserturi, o carte care răspunde atât curiozității românilor, cât și memoriei lor gustative.