Reducere!

Mituri, fobii și adevăruri despre alimentație

23,00 lei 10,00 lei

Cod Produs: 9786065130937 Categorii: ,

Descriere

În această carte autorul s-a folosit de cunoștințele lui vaste în materie de chimie alimentară și vrând să verifice miturile și diferitele mode și tendințe alimentare, le-a aplicat. Rezultatul este o prezentare surprinzătoare și plăcută a miracolelor științifice care se petrec în organismul nostru de fiecare dată când luăm o gură de mâncare. Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine stătător și cuprinde informaţii actualizate despre anumite alimente. În partea întâi, autorul analizează rolul pe care îl au componentele naturale din nutrimente. Ce conţin roșiile, soia sau broccoli și cum contribuie componentele respective la sănătatea noastră? De ce glutenul din grâu le face rău anumitor persoane? În partea a doua,  Joe Schwarcz analizează consecinţele intervenţiei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile și avantajele aditivilor sau ale modificărilor genetice? Ce efect speră lumea să obțină prin adăugarea anumitor bacterii în compoziţia alimentelor? În partea a treia, el vorbește despre substanţele chimice – cum sunt reziduurile pesticidelor, remanenţele antibioticelor, grăsimile trans și chimicalele care provin din materialele plastice – care ajung înâmplător în mâncarea noastră, ca urmare a procesarii alimentelor. Și, pentru o informare cât mai corectă, după ce veţi cunoaște datele științifice, în partea a patra autorul analizează o serie de idei – destul de ciudate – în materie de nutriție. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.