Vinul potrivit, mancarea potrivita – Linda Johnson-Bell

25,00 lei

Daca nu stii cum se potrivesc vinul cu mancarea, lasa deoparte paharul de bere si nu dispera – e mai usor decat ti-ai inchipuit, in ciuda aparentei complexitati a combinatiilor.
Combinatia de succes este realizata cand vinul scoate in evidenta un aspect al mancarii, iar mancarea subliniaza o calitate a vinului. Precum orice in viata, asta se obtine cu respect de ambele parti, dublat de curiozitate, cu rabdare dublata de un dram de ambitie, cu pasiune usor temperata de moderatie si cu experienta dobandita prin multa practica!
Suntem toti familiarizati cu regulile de aur ale servirii vinurilor, precum „carne alba cu vin alb, carne rosie cu vin rosu”, sau „vin alb inainte de vin rosu” si tot asa. Dar ne-am gandit vreodata de ce? De ce au vinul si mancarea gusturile pe care le au si de ce sunt atat de variate aceste gusturi?
Cand vei intelege de ce vinul si mancarea au gusturile pe care le au, vei intelege cum aparut regulile clasice de combinare, ceea ce iti va da incredere sa le adaptezi in mod inteligent la personalitatea ta. Iata secretul: potrivirea se face intre aroma dominanta a mancarii (aflata, de obicei, in sos) si varietatea de strugure care domina aroma vinului. Ingredient de baza cu ingredient de baza (abia pe urma iei in considerare alte aspecte).

Aceasta carte va furnizeaza o lista cuprinzatoare de feluri de mancare si vinuri, cu explicatia de ce au respectivul gust si, prin urmare, daca se potrivesc sau nu.
Pe langa lista cu diferite feluri de mancare, vi se vor tot felul de alte explicatii, pornind de la detaliu, pana la general. Este logic, de indata ce pornim de la arome anume, apoi trecem la grupurile lor si la feluri de mancare.
Mai mult, veti afla de ce anumite combinatii merg, altele nu, cum s-au dezvoltat combinatiile de baza, cum sa variati pe tema gustului, fara sa ajungeti la rezultate dezastruoase.

Categorie:

Descriere

ISBN- 9786065131286