Reduceri!

Ghidul Gastronomic. Bucătăriile comunităților etnice 175 de rețete

20,00 lei

SKU: 9786065131606 Categorii: ,

Descriere

Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al României” aduce în fața cititorului (după știința noastră, pentru prima dată în acest tip de abordare), pe lângă rețetele specifice ale unor etnii ce trăiesc împreună cu romanii, și informații privind datele demografice, istoria și tradițiile care le caracterizează. Deloc întâmplător, România este locul în care paradisul este imaginat și trăit ca o feerie culinară. În camările sale stau alături, fără prejudecăți, telemeaua românilor, cârnații șvăbești, sângeretele maghiarilor, murăturile sârbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turcești. Bucătăria din spațiul cuprins între granițele României este una cosmopolită, care a adunat de-a lungul veacurilor rețete ale tuturor etniilor care au trăit aici ori s-au aflat la granițele sale. Multe din rețetele „celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor române, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate în prezent ca naționale sau, cel puțin, specifice. Albanezi, armeni, bulgari, cehi și slovaci, croați și sârbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, ruși lipoveni, rromi, turci, tătari… Numai enumerarea lor ne poate duce cu gândul la o lungă și interesantă călătorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponenții etniilor ce conviețuiesc de multe secole pe teritoriul actual al României.